Titus Corlatean, vizita oficiala in Slovenia

De A.Frangu 05 Noiembrie 2013, 20:45 Romania
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 5 noiembrie 2013, cu prilejul vizitei sale oficiale la Ljubljana, o întrevedere cu Janko Veber, Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Slovenia, se precizeaza in comunicatul de presa dat publicitatii.

Agenda de discuţii a inclus cooperarea bilaterală, viitorul Uniunii Europene, extinderea UE şi Balcanii de Vest, precum şi vecinătatea estică.

Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Slovenia a exprimat interesul pentru consolidarea dialogului bilateral şi cooperarea la nivel parlamentar, atât la nivelul preşedinţilor celor două camere, cât şi la nivelul comisiilor din cadrul celor două legislative naţionale şi al grupurilor politice din Parlamentul European. Au fost încurajate contacte la nivelul conducerii Comisiilor pentru politică externă, Comisiilor pentru afaceri europene, cât şi la nivelul Grupurilor de prietenie România - Slovenia din parlamentele naţionale.

În ceea ce priveşte problematica europeană, ministrul Titus Corlăţean a apreciat că, pentru ca Uniunea să rămână un actor credibil şi influent, statele membre trebuie să consolideze acţiunea externă prin politici consistente, precum extinderea şi prin promovarea activă a valorilor democratice în vecinătatea sa.

Totodată, în contextul vizitei sale la Ljubljana, ministrul Titus Corlăţean a susţinut o alocuţiune în cadrul Conferinţei pe teme economice "Doing Bussiness in Romania and Beyond", găzduită de Camera de Comerţ şi Industrie a Sloveniei, la care au participat oameni de afaceri din România şi Slovenia.

În prezentarea sa, oficialul român a punctat o serie de aspecte legate de cele mai recente dezvoltări ale economiei româneşti, identificând principalele domenii care pot fi avute în vedere  în consolidarea dialogului economic româno-sloven (IT, infrastructură,  cercetare-dezvoltare, agricultură, energie, mediu, sănătate).

Din perspectiva părţii române, practica organizării periodice de reuniuni de afaceri contribuie la intensificarea contactelor între companiile din cele două ţări şi, implicit, la identificarea de noi domenii de interes comun şi oportunităţi de afaceri.

În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, au fost analizate condiţiile economice din România şi Slovenia, eventuale parteneriate pe pieţe terţe, precum şi domeniile prioritare şi măsurile de relansare şi creştere economică în Europa Centrală şi de Est, mentioneaza comunicatul Ministerului de externe.


 

Autor A.Frangu 05 Noiembrie 2013, 20:45 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate