Tabăra de astronomie: Să cunoaştem cerul

De Redactia 30 Iulie 2014, 15:15 Romania
Observatorul Astronomic şi Astroclubul “Perseus” al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, a organizat o tabără de astronomie de trei nopţi în comuna Tutova, la marginea sudică a rezervaţiei Bădeana.

Tabăra de astronomie se numeşte “Să cunoaştem cerul!” şi anul acesta este la prima ediţie. În schimb, nu este prima ieşire la observaţii astronomice în afara oraşului Bârlad a clubului de astronomie “Perseus”. Din anul 2012, în perioada de vară (iunie și iulie), organizăm odată pe lună mici tabere de astronomie de două nopţi.

Anul acesta în perioada 25 - 28 iulie, am organizat o tabară de astronomie puţin mai extinsă, de trei nopţi. Iniţial noi ne-am propus o perioadă mai lungă până pe 30 iulie, dar din motive administrative aceasta activitate s-a încheiat în cursul zilei de luni, 28 iulie.

La tabăra de anul acesta au participat membrii astroclubului “Perseus” şi un grup de turiști străini din mai multe ţări precum: Taiwan, Brazilia, Austria, Polonia, Republica Moldova, care au fost alături de noi la observaţii astronomice în prima noapte a taberei de astronomie.

Observaţiile astronomice în afara oraşului au un rol foarte important în promovarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor, studenţilor dar şi a publicului larg. Aceast gen de activitate se desfăşoară departe de luminile oraşului, într-o zonă cu poluare luminoasă redusă, acolo unde cerul oferă un spectacol deosebit.

Ne dorim ca acestă tabără să se desfăşoare de acum în fiecare an în lunile iunie sau iulie.
Imagini cu tabară de astronomie găsiţi pe website-ul http://astrobarlad.wordpress.com la secţiunea poze activităţi.

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf  Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad, județul Vaslui

 

Autor Redactia 30 Iulie 2014, 15:15 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate