Seceta afectează furnizarea de energie electrică

De AmosNews 28 Septembrie 2011, 09:58 Romania
Hidroelectrica poate diminua cantităţile livrate furnizorilor fără a fi obligat la plata de daune. Producătorul de energie electrică a invocat forţa majoră din cauza secetei care a dus la scăderea nivelului apei în lacurile de acumulare. Prin urmare, Hidroelectrica va reduce cu până la 30% cantităţile de energie livrate clienţilor.

„Decizia invocării forţei majore a fost aprobată săptămâna trecută de CA al Hidroelectrica. În mod normal, compania ar fi trebuit să ceară activarea acestei clauze imediat“, au declarat surse din Ministerul Economiei.

Şi traderii de energie pot cere diminuarea cantităţilor livrate către consumatorii finali, fără a plăti daune. Posibila creştere de costuri va fi suportată de cei din urmă.

Scăderea nivelului apei în lacurile de acumulare face ca Hidroelectrica să nu mai poată produce suficientă electricitate pentru a-şi onora contractele. Prin activarea clauzei de forţă majoră, compania va reduce cantităţile de energie livrată pentru toţi clienţii. Pentru a putea aplica clauza de forţă majoră, Hidroelectrica are nevoie de un certificat constatator de la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 

Autor AmosNews 28 Septembrie 2011, 09:58 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate