Şcoala de vară de Astronomie Descoperă Universul! ediţia a VI - a, 14 - 17 iunie 2017

De Frimu Ghinea 12 Iunie 2017, 14:04 Romania

În perioada 14 - 17 iunie 2017, Observatorul Astronomic şi Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza cea de-a şasea ediţie a Şcolii de vară de Astronomie “Descoperă Universul!”.

Şcoala de vară de Astronomie reprezintă cel mai potrivit moment pentru promovarea şi popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor şi a publicului larg. Timp de patru zile, membrii Astroclubului „Perseus” vor susţine cursuri pentru o gamă variată de public, (elevi, liceeni, studenţi, etc.) adaptate pe înţelesul tuturor. De asemenea, în cadrul acestei ediţii, o să se desfăşoare şi două concursuri interactive / educaţionale, potrivite pentru cei mici, dar şi pentru cei mari: „Întrebări cereşti cu răspunsuri pământeşti”, şi un concurs de confecţionat machete a unor simboluri în explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi de exemplu naveta spaţială Atlantis sau racheta Saturn V, folosită în misiunile Apollo.

Tot la această ediţie o să realizăm şi un experiment inedit: confecţionarea unei comete în condiţii de laborator. Vream ca pe această cale să arătăm cursanţilor în mod practic şi concret din ce sunt alcătuite cometele. Cei care vor prezenta sunt lectori, şi majoritatea din ei sunt membrii Astroclubului „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. La finalul Şcolii de vară de Astronomie toţi participanţii vor primi diplome de participare.

Prezentările se vor desfăşura după un program bine stabilit. Începând cu după-amiaza zilei de miercuri, 14 iunie 2017, şi până sâmbătă, 17 iunie 2017, între orele 18.30 - 21.30, se vor desfăşura cursuri teoretice, iar după ora 21.30, cursanţii vor participa la observaţii astronomice. Activitatea se va desfăşura la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235, unde este şi observatorul astronomic. În ziua de joi, 15 iunie 2017, cursurile se vor desfăşura la planetariu (Pavilionul „Marcel Guguianu”), Str. „Marcel Guguianu” nr. 4

 

 

Autor Frimu Ghinea 12 Iunie 2017, 14:04 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii