Sărbătorim Unirea la Alba Iulia pregătind Reîntregirea

De A.Frangu 30 Noiembrie 2013, 17:37 Romania
Platforma Civică Actiunea 2012, o coalitie de organizatii nonguvernamentale unioniste, va desfăsura în parteneriat cu autoritătile locale două momente dedicate tricolorului si Basarabiei, incluse în programul oficial de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Nationale a României.

95 de lampioane vor fi lansate la ora 19:00 concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia si Chisinău. Pe lângă înăltarea lampioanelor, la ora 14:00, sub genericul "Uniti sub tricolor” va avea loc o si defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni la Poarta a IV-a si Poarta a III-a în Cetatea Unirii.

"Este primul an în care sărbătorim în acelasi timp Marea Unire atât la Alba Iulia, cât si la Chisinău. Se fac pasi concreti pentru revenirea Basarabiei acasă, practic, sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea” a declarat Eugen Popescu, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

Primaria orasului Alba Iulia acordă anul acesta o deosebită importantă Basarabiei si necesitătii reîntregirii neamului. După depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, va urma în Piata Cetătii un concert extraordinar de muzică populară, “Dorul Basarabiei”, sub orchestra maestrului Nicolae Botgros.
 
Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria națională.

Platforma Civică Actiunea 2012

 

Autor A.Frangu 30 Noiembrie 2013, 17:37 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate