Restructurările MAI sunt iminente

De AmosNews 31 Mai 2011, 00:11 Romania
Cu toate că legea privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a fost votată, poliţiştii nu au scăpat de restructurări. Din ordinul ministrului Traian Igaş, mii de cadre MAI din toată ţara ar putea fi date afară.
 
Subiectul disponibilizărilor din MAI a fost reluat în această dimineaţă, în videoconferinţa la care au participat şefii tuturor inspectoratelor de poliţie din ţară şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Comandanţilor li s-a cerut din nou să facă restructurări. Oficial, numărul celor care vor fi daţi afară este o necunoscută.

Neoficial, cifrele se cunosc însă. Din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa ar urma să plece aproximativ 40 de poliţişti, de la Poliţia Transporturi 6, iar din Poliţia de Frontieră ceva mai mulţi.

Conducerea IGPR are mai multe variante privind restructurarea din sistem. Poliţiştii cu peste 25 de ani vechime ar putea fi pensionaţi. Primii pe lista disponibilizărilor sunt poliţiştii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului, urmaţi de cei împotriva cărora s-a început urmărirea penală şi cei puşi la dispoziţie. Sindicaliştii spun că sute de poliţişti au depus cerere de autosuspendare pe o perioadã de doi ani, numai ca să scape de concedieri.


 

Autor AmosNews 31 Mai 2011, 00:11 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate