Propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV adoptată tacit de Camera Deputaţilor

De AGERPRES 15 Februarie 2011, 22:00 Romania
Camera Deputaţilor a adoptat tacit marţi propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV pentru Societatea Română de Televiziune, a anunţat preşedintele de şedinţă Ioan Oltean. Deputatul UDMR Marton Arpad a criticat adoptarea tacită a acestui proiect, susţinând că în acest fel Televiziunea publică este lăsată fără fonduri. "Este o iresponsabilitate ieşită din comun", a spus Marton Arpad, care a propus ca iniţiativele cu raport de respingere să fie dezbătute cu prioritate.

Iniţiativa legislativă vizează modificarea articolului 40 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune în sensul eliminării taxei pentru serviciul de televiziune şi menţinerea taxei pentru serviciul de radiodifuziune. Propunerea a fost respinsă, anul trecut, de Comisia de cultură a Camerei, care a fost sesizată în fond, însă a fost adoptată tacit de plen, deoarece termenul de dezbatere stabilit pentru 5 februarie a fost depăşit. Senatul este for decizional în acest caz. Anul trecut, în noiembrie, un grup de parlamentari PSD a înaintat iniţiativa privind eliminarea taxei TV în cazul SRTv.

Cu privire la acest demers, preşedinte-director general al Televiziunii publice, Alexandru Lăzescu, susţine că este contra curentului european şi afectează atât credibilitatea presei, cât şi imaginea României. "Cel mai grav nu este faptul că argumentele acestei iniţiative sunt bazate pe ficţiune, ci faptul că demersul este contra curentului european. Acest lucru lezează credibilitatea presei româneşti, dar şi imaginea României, per ansamblu. Majoritatea statelor europene fac acum eforturi să sprijine financiar televiziunile publice, nu să le scufunde", afirmă Lăzescu, într-un comunicat .

El arată că, din fericire, curentul de opinie este favorabil Televiziunii publice, în contextul în care organizaţiile străine, ONG-urile şi reprezentanţii jurnaliştilor sunt împotriva eliminării taxei TV.


 

Autor AGERPRES 15 Februarie 2011, 22:00 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate