Programul de iarnă în domeniul energetic pentru perioada octombrie 2011 - martie 2012

De AGERPRES 29 Septembrie 2011, 12:15 Romania
Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri seara, prin hotărâre de guvern, Programul de iarnă în domeniul energetic pentru perioada octombrie 2011 - martie 2012, care are ca obiectiv evaluarea consumului de energie electrică şi termică al ţării în vederea asigurării acestuia în condiţii de calitate şi siguranţă în alimentare şi funcţionare sigură şi stabilă a Sistemului Electroenergetic Naţional pe perioada sezonului rece.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului, în perioada 1 octombrie 2011 - 30 martie 2012, se prevede a se realiza o producţie de energie electrică de circa 12.133 mii MWh şi de circa 1.878 mii Gcal energie termică, în conformitate cu programul elaborat de Ministerul Economiei.

Cantităţile de combustibili preconizate a se consuma în această perioadă sunt de circa 8.866 mii tone lignit, 564 mii tone huilă, 313 mil. mc gaze naturale şi 13,3 mii tone păcură.

Necesarul total de finanţare a Programului de iarnă 2011-2012, pentru achiziţia de combustibili, atât pentru producătorii de energie electrică şi termică din coordonarea MECMA, cât şi pentru cei aflaţi în coordonarea autorităţilor locale, este de circa 5.694 milioane lei, precizează sursa citată.

Programul de iarnă a fost întocmit atât pe baza evoluţiei consumului realizat în anii anteriori, cât şi al celui realizat după declanşarea crizei economice şi financiare, ţinându-se seama, totodată, de dimensionarea stocurilor la data de 1 octombrie 2011.

Monitorizarea şi analiza stadiului îndeplinirii sarcinilor prevăzute de Program revine Comandamentului de iarnă, care va lua măsuri operative în situaţia neîndeplinirii acestora, mai evidenţiază comunicatul menţionat.


 

Autor AGERPRES 29 Septembrie 2011, 12:15 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate