Nu o s-o ducem mai bine în 2012

De AmosNews 05 Octombrie 2011, 08:03 Romania
Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, este de părere că anul 2012 nu va fi unul mai bun decât 2011.

"Lumea e toată în criză, iar în momentul de faţă, peste tot în lume, se ajustează bugetele: ale familiilor, ale companiilor, ale ţărilor. Nu cred că avem şanse ca, din punct de vedere al bunăstării, să fie mai bine în 2012 decât în 2011. Poate va fi un pic mai bine, dar nu mult. Deşi va fi an electoral, eu nu văd pe nicăieri un apetit teribil pentru promisiuni, şi pentru că oamenii nu mai cred', a declarat Vasilescu pentru un post privat de televiziune.

 În opinia acestuia, din punct de vedere al perspectivelor financiare, nu sunt motive de îngrijorare pentru 2012.
 
'Nu ştiu dacă există premise pentru creştere salariilor. Bugetul se face pe 3 piloni: PIB, curs şi rata inflaţiei. Să vedem cum stăm cu cei trei piloni. În anul 2012 sunt prognoze ceva mai puţin otimiste la creşterea PIB, dar avem scădere importantă pe rata inflaţiei. De la 8% anul trecut, anul acesta s-ar putea să asistăm la înjumătăţirea inflaţiei, la 4%, cel mult 5%. Cât priveşte cursul, e clar că se aşează în faţă încă un an de stabilitate relativă pe piaţa valutară şi asta duce la stabilitate financiară.
Din punct de vedere al perspectivei financiare, nu avem motive de îngrijorare pentru 2012', a explicat Vasilescu.


 

Autor AmosNews 05 Octombrie 2011, 08:03 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii