Marti si miercuri, zile de iarna autentica, spre primavara ne îndreptam dupa 10 martie

De AGERPRES 20 Februarie 2011, 18:32 Romania
Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a atentionat, duminica, cu privire la faptul ca zilele de marti si miercuri vor fi "de iarna autentica", mentionând ca ne vom îndrepta spre primavara dupa data de 10 martie.

"Pe 22 si 23 (februarie - n.r.), adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vântul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita ca fiind complet rea vestea, pentru ca este nevoie în sud-est de un strat de zapada, pentru ca urmeaza, în 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. În sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8, minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, si atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi", a spus seful ANM, într-o conferinta cu prefectii, sustinuta de premierul Emil Boc la Palatul Victoria.

Sandu a mentionat ca temperaturile scazute se vor mentine pâna pe 28 februarie si vor începe sa creasca în perioada 1-6 martie, adaugând ca în Bucuresti ne-am putea astepta în intervalul respectiv si la 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea.

"Spre primavara ne îndreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarasi este bine, pentru ca, daca se adevereste prognoza asta, despre inundatii vom discuta în a doua parte a lunii martie, eventual", a conchis seful ANM.


 

Autor AGERPRES 20 Februarie 2011, 18:32 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate