Let's Do It, Romania!- o noua campanie de curatenie pe 12 mai

De Redactia 14 Martie 2012, 20:55 Romania
In 2012, peste 85 de tări din întreaga lume vor organiza o zi de curătenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curătenie Natională este 12 mai,  zi în care vor mai face curătenie si Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let's Do It, Romania!” îi invită pe toti locuitorii României să ia parte la miscarea internatională de curătenie si să arate că le pasă de tara lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari şi care au colectat peste 1 300 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

România este cea mai mare ţară din comunitatea “Let's Do It, World!” care a organizat o actiune de curăţenie la nivel national. De asemenea, România este un model de succes pentru alte tări din proiect, mai multe initiative locale fiind preluate si la nivel international: aplicatiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică sau comunicare sunt acum folosite si în alte tări „Let`s Do It!”

Anul acesta, actiunea de curătenie natională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare judet vor fi propuse si alese zonele în care se va face curătenie, fiecare locuitor al tării având astfel posibilitatea de a propune si a vota zona pe care si-o doreste curată. Numărul de zone din fiecare judet va fi stabilit în functie de zonele propuse, dar si de resursele locale.  Printre primele propuneri se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi sau Lacul lui Eminescu în Botoşani.

În urma etapei de vot, echipa “Let's Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judet pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curătate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro. După Ziua de Curătenie Natională, zonele curătate vor fi monitorizate constant de echipele locale Let`s Do It, Romania!

 

Autor Redactia 14 Martie 2012, 20:55 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate