Legumele româneşti prezintă garanţie pentru consumatori

De AGERPRES 06 Iunie 2011, 22:41 Romania
În România, produsele legumicole, respectiv castraveţii şi roşiile, prezintă garanţie pentru consumatori, a declarat, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta a arătat că agentul E-coli se găseşte la suprafaţa legumei, iar pentru evitarea îmbolnăvirii trebuie urmate reguli de igienă primară, respectiv spălarea corespunzătoare a legumelor şi fructelor.

Pe de altă parte, Valeriu Tabără a solicitat producătorilor să transmită Ministerul Agriculturii estimarea pierderilor cauzate de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse în mai multe state europene de bacteria E.coli. Potrivit acestuia, România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi.

Din datele furnizate de MADR, producătorii români pierd zilnic circa 100.000 de euro din cauza blocării schimburilor intracomunitare cu castraveţi, dar şi a scăderii vânzărilor pe piaţa internă cu 70%. Calculate la o perioadă de 60 de zile, pierderile ar putea ajunge la nouă milioane de euro.

 

Autor AGERPRES 06 Iunie 2011, 22:41 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii