Lampioane, focuri de artificii si concerte, de 1 Decembrie 2013, la Alba Iulia si Chisinău

De Alexandrina Iordache 27 Noiembrie 2013, 11:26 Romania
Platforma Civică Actiunea 2012, o coalitie de organizatii nonguvernamentale unioniste, va desfăsura în parteneriat cu autoritătile locale două momente dedicate tricolorului si Basarabiei, incluse în programul oficial al sărbătorii de la Alba Iulia.

95 de lampioane vor fi lansate de Ziua Natională a României concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia si Chisinău. La Alba Iulia, pe lângă înăltarea lampioanelor, cu denumirea "Uniti sub tricolor”, va avea loc o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Totodată, traditionalul concert de muzică populară va încânta publicul sub genericul "Dorul Basarabiei”.

Pentru prima dată, si la Chisinău vor avea loc evenimente festive pe parcursul întregii zile de 1 decembrie: depunere de flori, activităti sportive, concert si focuri de artificii. Evenimentul central al sărbătorii Marii Uniri îl reprezintă crearea unui lant uman sub forma unei uriase hore în jurul Guvernului.

"Sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea. Nu trebuie să uităm în această zi că Basarabia, parte din trupul tării, lipseate, însă prin fiecare actiunea organizată, o aducem mai aproape de casă. Ne bucură faptul că anul acesta am reusit să organizăm la Chisinău un program similar cu cel de la Alba Iulia”, a declarat Mihai Nicolae, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria natională, se mentioneaza in comunicatul de presa al Platformei Civice Acţiunea 2012

 

Autor Alexandrina Iordache 27 Noiembrie 2013, 11:26 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate