Infectiile respiratorii acute, în crestere

De AGERPRES 23 Noiembrie 2011, 19:09 Romania
Numarul infectiilor respiratorii acute este în crestere, fiind cu 8,2% mai mare fata de saptamâna trecuta, informeaza printr-un comunicat de presa Ministerul Sanatatii.Conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii, 98.145 de persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute.

Peste 17.000 dintre acestea au fost înregistrate cu pneumonii, iar 80.760 cu viroze respiratorii. Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel national a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în saptamâna precedenta (59 fata de 70). Toate probele testate în laborator au fost negative pentru virusuri gripale.

Ministerul Sanatatii deruleaza si anul acesta Campania de vaccinare gratuita antigripala. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal 167.945 persoane cu risc ridicat de îmbolnavire. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, în aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea îmbolnavirilor.

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea îmbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa.

Respectarea unui regim de viata sanatos - alimentatie bogata în proteine, legume si fructe, odihna si miscare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esential pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele îmbolnavirii sau aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.


 

Autor AGERPRES 23 Noiembrie 2011, 19:09 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate