In 2011 vom avea 4,5 miliarde de euro pentru investitii verzi

De AmosNews 11 Noiembrie 2010, 21:32 Romania
 “Ceea ce pot sa spun investitorilor este ca anul viitor vom avea bani pentru investitii verzi. Sa fie atenti la energiile regenerabile, la investitiile in apa si in managementul deseurilor, care vor fi in jur de 4, 5 miliarde euro si ale caror licitatii vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2011. Deci e rost de bani in Romania”, declara Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely intr-un interviu .

Investitorii au putut sa acceseze anul acesta un miliard de euro din doar din fondul de mediu, pentru proiecte de energie regenerabila, panouri fotovoltaice, biomasa, apa geotermala sau proiecte de energie eoliana, spune Ministrul Mediului. “Au fost 107 proiecte, din care acum facem evaluarea si probabil vor castiga vreo 25-30 de proiecte, ceea ce inseamna 25- 30 de fabrici care inseamna locuri de munca si energie verde”, spune Borbely.

“Poate surprizantor pentru un an de recesiune, dar pot sa spun ca incheiem anul cu rezultate  care inseamna de doua ori mai multi bani pentru investitii  verzi. Avem un buget mai subtire, dar avem un fond pentru mediu mai dolofan”, a declarat Ministrul Mediului in acelasi interviu.

Ministrul Laszlo Borbely este unul dintre vorbitorii principali in cadrul primului forum international de Infrastructura, Dezvoltare Urbana si Arhitectura de Interior organizat de Forum Invest la Bucuresti, pe 29 si 30 noiembrie 2010. Ce proiecte prioritare de infrastructura avem si care sunt sursele de finantare a acestora – acestea sunt principalele teme ale forumului, la care vor incerca sa raspunda si Ministrul Infrastructurii si Transporturilor, Anca Boagiu, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, Milena Messori, Directorul biroului local al Bancii Europene de Investitii. O serie de invitati straini -  Mihály Ráday, Consilier in Dezvoltare Urbana in cadrul Primariei Budapesta, Viceprimarul Tiranei, Albana Dhimitri, Anatolie Zolotcov, Viceministrul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale din Republica Moldova, Christophe Nicodeme, Director General, European Union Road, vor participa de asemenea la eveniment.  

 

Autor AmosNews 11 Noiembrie 2010, 21:32 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate