Hotarari adoptate de guvern in sedinta din 4.09.2013

De A.Frangu 08 Septembrie 2013, 18:15 Romania
Guvernul Romaniei, in sedinta din 4 septembrie 2013, a adoptat unele hotarari privind stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura si unele masuri de sustinere a fermelor de familie, dupa cum urmeaza:

- HOTĂRÂRE privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură si unele masuri de sustinere a fermelor de familie

Hotărârea adoptată de Guvern prevede posibilitatea alocării sumei de 2.900.000 mii lei, în echivalent euro, din venituri din privatizare, pentru decontarea cheltuielilor aferente aplicării schemelor de plăţi directe pe suprafaţă, ajutoarelor specifice şi cele aferente măsurilor şi schemelor de piaţă şi intervenţie pentru anii 2012-2013. Actul normativ va asigura operativ fondurile necesare prefinanţării cheltuielilor generate de plăţile directe pentru anul agricol 2013 producătorilor agricoli din sectorul vegetal şi, de asemenea, va permite efectuarea plăţilor către beneficiari cu efecte asupra gradului de asigurare a acestora cu resursele financiare pentru desfăşurarea activităţilor agricole.

- HOTĂRÂRE pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor

Hotărârea aprobată de Guvern:
• Reglementează aspectele de ordin tehnic necesare pentru funcţionarea instrumentelor financiare puse la dispoziţia beneficiarilor definiţi la art. 2, lit. e) din OUG 43/2013.
• Detaliază modalitatea de acordare a garanţiilor reglementate prin cap. II al OUG 43/2013 privind sursele de constituire a plafonului de garantare.
• Cuprinde prevederi asupra executării garanţiilor acordate în situaţia în care beneficiarii nu-şi respectă obligaţiile contractuale.
• Conduce la constituirea şi reconstruirea Fondului de microcreditare, definit în proiect ca totalul sumelor alocate de MADR în scopul acordării de microcredite.
• Stabileşte condiţiile de acordare a microcreditelor.

S-a luat in discutie si s-a aprobat si HOTĂRÂREA pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.606/2009 pentru aplicarea Legii nr.490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare şi a Legii nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

Hotărârea adoptată de Guvern aduce o serie de modificări legislaţiei care gestionează fonduri comunitare eliminându-se unele dezechilibre funcţionale existente în momentul de faţă ceea ce duce la discriminarea unor categorii de personal. Prin urmare, personalului care gestionează fonduri comunitare li se va acorda, conform actului normativ adoptat, un număr de 25 de clase de salarizare suplimentare, însă cu păstrarea penalităţii pentru neperformanţă.

sursa: Guvernul Romaniei, biroul de presa


 

Autor A.Frangu 08 Septembrie 2013, 18:15 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate