Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casa

De AmosNews 30 Martie 2011, 21:37 Romania
Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, dupa sedinta Guvernului, ca Executivul a aprobat schimbarea programului Prima Casa. Astfel, Fondul de garantare va fi asigurat în proportie de 50% de stat si 50% de banci. Cei care au o locuinta de mai putin de 50 de metri patrati, vor putea accesa programul pentru o casa mai mare.

De asemenea, nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobânda împrumutului si cuantumul garantiei. "Bancile au la dispozitie trei luni pentru a participa la acest program, iar regula va fi <primul venit, primul servit". Între banci va fi posibil transferul protofoliului de garantii", a declarat primul ministru.
 
Membrii coalitiei au mai decis ca si persoane care în prezent detin o casa în suprafata utila maxima de 50 metri patrati si care doresc un confort sporit sa poata accesa credite prin acest program pentru cumpararea unei noi locuinte.
 
Mai mult decât atât, Boc a declarat ca a fost eliminat criteriul limitei de vârsta, astfel încât programul "Prima Casa" sa poata fi accesat si de alte persoane decât tinerii în vârsta de pâna la 35 ani.


 

Autor AmosNews 30 Martie 2011, 21:37 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate