Guvernul a aprobat măsuri pentru consumatorii casnici de gaze naturale

De AmosNews 16 Iunie 2011, 22:47 Romania
Guvernul a aprobat, în şedinţa de guvern, ordonanţa de urgenţă pentru instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale.Actul normativ instituie mecanisme de protecţie a consumatorului casnic şi a producătorilor de energie termică, pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice, destinată consumului populaţiei.

Prin acest act normativ se instituie segmentarea pieţei de gaze naturale între consumatorii casnici şi producţia de energie termică destinată consumului populaţiei,  pe de o parte, iar, pe de altă parte, restul consumatorilor de gaze naturale.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern stabileşte, pentru perioada iulie 2011-martie 2012, o structură de amestec de gaze naturale import-intern, în care ponderea cantităţilor de gaze naturale din import, în amestecul lunar de gaze naturale să fie stabilită astfel încât, pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică destinată consumului populaţiei, preţurile finale reglementate să rămână constante. Urmare a acestei măsuri, în perioada iulie 2011 – martie 2012, preţul gazelor naturale destinate consumului populaţie nu va fi majorat.

Astfel, potrivit ordonanţei de urgenţă, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei va stabili structurile de amestec gaze naturale (import-intern) pentru cele două segmente de piaţă create şi va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment.


 

Autor AmosNews 16 Iunie 2011, 22:47 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate