Guvernul a adoptat Codul Muncii

De AGERPRES 28 Februarie 2011, 22:31 Romania
Guvernul a adoptat, luni, proiectul de modificare a Codului muncii, în urma unei sedinte care a durat aproximativ o ora. Proiectul Codului muncii a fost deja trimis la Parlament pentru a intra în procedura asumarii raspunderii.

"Codul muncii a fost deja trimis la Parlament, în momentul când am plecat de la Palatul Victoria, pentru a intra în procedura parlamentara a asumarii raspunderii", a precizat premierul. Seful Executivului a reafirmat ca nu are emotii privind demersul antiguvernamental pregatit de opozitie la asumarea raspunderii pe Codul muncii. "Stiti bine ca n-am avut niciodata emotii. Nu m-a speriat niciodata o motiune de cenzura, cu atât mai putin nu ma va speria aceasta motiune de cenzura, daca va fi depusa pe Codul muncii, întrucât acest Cod al muncii nou este absolut necesar pentru ca, pe de-o parte românii sa-si gaseasca mai usor un loc de munca, iar pe de alta parte angajatorii sa poata angaja mai usor pe cei care doresc sa munceasca", a spus Boc

Potrivit articolului 114, alineat 1 din Constitutia României, "Guvernul îsi poate angaja raspunderea în fata Camerei Deputatilor si a Senatului, în sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege".

Daca în termen de trei zile de la asumarea raspunderii, deputatii si senatorii nu au initiat nicio motiune de cenzura la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta si-a asumat raspunderea se considera adoptat (art. 114, alineat 3 din Constitutie). Dimpotriva, daca motiunea de cenzura a primit votul majoritatii deputatilor si senatorilor, atunci Guvernul este demis (art. 113 alineat 1, art. 114, alineat 2).
 

 

Autor AGERPRES 28 Februarie 2011, 22:31 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii