Formaţiunile de gheaţă de pe Dunăre se extind conform raportului MMP

De AGERPRES 01 Februarie 2012, 15:06 Romania
Formaţiunile de gheaţă pe fluviul Dunărea vor fi în extindere în următoarele 24 de ore, iar pe 30% din suprafaţa apei, pe sectorul Zimnicea-Feteşti, şi pe aproape 70%, pe sectorul Cernavodă-Tulcea, se vor semnala curgeri de sloiuri, se arată în Raportul zilnic privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului, publicat de Ministerul Mediului şi Pădurilor /MMP/.

Potrivit sursei citate, debitul Dunării la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va fi în scădere, respectiv 4.600 mc/s, la fel şi în aval de Porţile de Fier şi pe sectorul Gruia-Tr. Măgurele, sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s) şi februarie (5.300 mc/s).

Pe de altă parte, debitele vor fi în creştere pe sectorul Zimnicea-Tulcea, iar formaţiunile de gheaţă sunt în extindere pe sectorul aval Porţile de Fier.

Specialiştii atenţionează că pe sectorul Zimnicea-Feteşti curgerile de sloiuri vor acoperi 10-30% din suprafaţa apei, iar pe sectorul Cernavodă-Tulcea, gradul de acoperire va fi de 50-70%.

În ceea ce priveşte situaţia şi prognoza hidrologică pe râurile interioare, debitele au fost, în general, în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde au fost staţionare.


 

Autor AGERPRES 01 Februarie 2012, 15:06 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii