Expertii in ecosistem se pronunta: Roşia Montană are potenţial real de dezvoltare ecoturistică

De A.Frangu 06 Noiembrie 2013, 10:02 Romania
In comunicatul de presa dat publicitatii de Asociaţia de Ecoturism din România (AER), in 5 noiembrie 2013, se precizeaza ca 40 de experti internationali si români în ecoturism au semnat o scrisoare de sustinere pentru dezvoltarea durabilă prin ecoturism la Roşia Montană.

Astfel, semnatarii scrisorii consideră oportun ca actualul Plan de Urbanism General (PUG) al Comunei Rosia Montană să permită optiunea de dezvoltare a zonei prin ecoturism printr-un concept modern specific unei dezvoltări durabile ce permite activităti din domeniul ecoturismului, agriculturii si serviciilor adiacente.
 
Aceşti experti au participat la discutii despre potenţialul real de dezvoltare de la Roşia Montană, ei fiind în România la iniţiativa Asociaţiei de Ecoturism din România (AER).

Experţii şi-au manifestat îngrijorarea faţă de distrugerea ireversibilă a unor bogăţii naturale şi culturale, dacă proiectul de exploatare propus de RMGC va deveni realitate.

”Zona poate deveni un exemplu, la nivel european, de dezvoltare alternativă, cu deplin respect pentru comunitate şi natură”, declară Bogdan Papuc, Director AER. ”Considerăm că acestă zonă are posibilitatea să se dezvolte armonios prin ecoturism, dacă acestui tip de dezvoltare i se crează premizele pentru a exista”, a mai declarat acesta.

Semnatarii fac parte din organizaţii precum: Naturefriends International, WWF – Programul Dunăre Carpaţi, Asociaţia Norvegiană de Ecoturism, Asociaţia Estoniană de Ecoturism, Ecotourism Ireland, ECEAT (Centrul European pentru Eco şi Agro Turism), BirdLife Belarus, Ecotrans, Federaţia EUROPARC, Ecological Tourism in Europe (ETE), Polish Tourism Organization, Estonian Tourism Board sau chiar din mediul academic, cum ar fi Estonian University of Life Sciences sau Universitatea NAPIER din Edinburgh. Lista a fost completată de proprietari de afaceri în ecoturism din ţară sau străinătate.

 

Autor A.Frangu 06 Noiembrie 2013, 10:02 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii