Cursurile pentru asigurarea calitatii in formarea profesionala continua la malul marii

De Frimu Ghinea 31 Octombrie 2011, 19:14 Romania
Programul de formare a specialistilor evaluatori si a reprezentantilor furnizorilor de formare profesionala autorizati din regiunea Sud-Est, inceput pe 24 octombrie, continua sa se desfasoare toata saptamana  aceasta, la hotelul Palas din Mamaia.

Cursurile fac parte din seria sesiunilor regionale care se organizeaza in cadrul proiectului CALISIS, timp de doua luni, in toate cele opt regiuni de dezvoltare. Formarea specialistilor evaluatori si a reprezentantilor furnizorilor de formare profesionala autorizati, in vederea aplicarii sistemelor de asigurare a calitatii, reprezinta una dintre activitatile deosebit de importante ale proiectului CALISIS, deoarece vizeaza pregatirea a peste 1.125 de persoane din toata tara.

Programul a debutat pe 17 octombrie, la Sinaia si Brasov si va continua, pana pe data de 17 decembrie, in orasele Iasi, Craiova, Timisoara, Bucuresti, Sibiu si Sinaia. Cursantii au posibilitatea sa participe la un valoros transfer de cunostinte, proceduri si instrumente, sustinut de experti din proiect si de formatori pregatiti in perioada 30 mai – 9 iulie a.c., la Bucuresti, in vederea dezvoltarii unor noi competente privind sistemul de management al calitatii in formarea profesionala a adultilor. „Prin aplicarea noii metodologii, intram in randul tarilor europene care incearca sa elimine subiectivismul si conflictele de interese ce se manifesta in procesul de evaluare a programelor si formatorilor de formare profesionala, precizeaza Ion Hohan, expert in proiectul CALISIS din partea FiaTest. Specialistii pe care ii formam vor fi factori esentiali, alaturi de formatori, in cresterea calitatii si competitivitatii economiei romanesti.” 

Participantii beneficiaza gratuit de intreg suportul informativ necesar pentru intelegerea  si aplicarea sistemului de management al calitatii CALISIS: documente generale, proceduri, instrumente de lucru - regulamente, chestionare, ghiduri de aplicare, coduri deontologice etc. In saptamana care a trecut, evaluatorii si reprezentantii furnizorilor de formare profesionala veniti la Mamaia au avut posibilitatea sa participe la un program bazat preponderent pe aplicatii, exercitii in grupe de lucru si simulari, conceput astfel pentru a-i ajuta sa implementeze sistemul cat mai repede. „Am venit la acest curs pentru că l-am vazut ca pe o oportunitate de dezvoltare, atat a mea, cat si a firmei pe care o reprezint. Expertii din acest proiect sunt cu adevarat niste vizionari pentru ca vor sa ridice nivelul formarii profesionale din Romania prin pregatirea noastra. Sper sa se gaseasca o modalitate pentru ca proiectul sa aiba o continuitate si in viitor, pentru ca drumul pe care l-a deschis este unul de exceptie.” Comentariile apartin Corinei Paraschiv din Galaţi, care a facut parte din prima serie de cursanti prezenti la Mangalia. Opinii similare au fost exprimate de multi alti participanti care considera ca introducerea sistemului de asigurare a calitatii  reprezinta o masura care va contribui la reglementarea corecta si transparenta a pietei de instruire din Romania, prin selectarea celor mai buni furnizori si programe de formare profesionala.

Informaţii suplimentare cu privire la conţinutul si stadiul de implementare a proiectului CALISIS: www.cnfpa.ro/calisis.

 

Autor Frimu Ghinea 31 Octombrie 2011, 19:14 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate