Concurs national de selecţie pentru "Tabăra de vară pentru cercetaşi" - Predeal 2015

De A.Frangu 18 Martie 2015, 13:28 Romania

logo tabara cercetasi PredealIn perioada 5 - 12 iulie 2015, la Predeal, se organizeaza a IX-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi "Fii cel mai bun! Fii la înălţime!". Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice a lansat, începând de marţi, 17 martie 2015, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a IX-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi "Fii cel mai bun! Fii la înălţime!".

Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României "Camarazii".

La concurs se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI. Concursul de selectie cuprinde doua etape de testare a cunostintelor elevilor despre Armata României, NATO si UE: prima etapa 17 martie-5 aprilie 2015 iar cea de-a doua 6-19 aprilie 2015, ambele etape se desfasoara online. Evaluarea raspunsurilor se va face de juriul concursului în perioada 20 - 24 aprilie 2015 când se va stabili clasamentul concursului si vor fi selectionati cei 32 participanti la tabara.

Detalii cu privire la organizarea taberei, condiţiile şi regulile de participare de pe pagina web www.mapn.ro/tabara:

Tabăra se adresează elevilor şi elevelor din învăţământul gimnazial şi liceal din România, care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI, şi îşi propune să răsplătească cunoştinţele acestora despre Armata României, NATO, UE şi să le dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi cel de echipă.

La ediţia din acest an a taberei, din numărul total de 42 de locuri disponibile – 10 dintre acestea vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul liceal cu rezultate excepţionale la învăţătură, selectaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Celelalte 32 de locuri vor fi scoase la concurs şi vor fi repartizate astfel: 10 locuri (5 echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 22 de locuri (11 echipe) pentru elevii din învăţământul liceal.

Selecţia celor 32 de participanţi va fi realizată în urma unei competiţii organizate în perioada 17 martie - 19 aprilie 2015. Câştigătorii vor beneficia de participarea la o tabără de pregătire ce se va desfăşura la Predeal în perioada 05 -12 iulie 2015. Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu studenţi militari.

Dacă doreşti să participi, trebuie să ştii:
Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară în două etape doar prin intermediul Internetului: prima etapă: 17 martie – 05 aprilie 2015, a doua etapă: 06 - 19 aprilie 2015. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.nato.int, http://europa.eu şi www.mae.ro acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, Cariera militară.

Prima etapă: 17 martie - 05 aprilie 2015
În această etapă echipele înscrise au sarcina de a răspunde la 20 întrebări. Fiecare întrebare conţine un singur răspuns corect.
Termenul pentru completarea formularului de înregistrare şi transmiterea răspunsurilor la întrebările primei etape este 05 aprilie 2015, orele 24.00. Răspunsurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

Etapa a doua: 06 - 19 aprilie 2015
În această etapă se califică toate echipele care răspund corect la cel puţin 15 întrebări din cele 20 ale primei etape.

Sarcina echipelor participante constă în a formula răspunsuri la 20 de întrebări şi transmiterea lor până la data de 19 aprilie 2015, orele 24.00.
Puteţi tipări întrebările concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteţi completa formularul de înregistrare şi răspunde la toate întrebările.
Pentru nelămuriri privind desfăşurarea concursului de selecţie contactaţi-ne la: bmces.dirp@gmail.com.

În perioada 20 - 24 aprilie 2015, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul competiţiei avându-se în vedere punctajul obţinut. Pentru departajarea a două sau mai multe echipe care au obţinut acelaşi punctaj, se va lua în considerare momentul primirii răspunsurilor. La acest concurs nu se admit contestaţii

16 echipe se califică pentru a participa la tabăra de vară: 5 echipe formate din elevii claselor gimnaziale şi 11 echipe formate din elevii claselor liceale. În cazul în care una din cele 16 echipe calificate nu poate participa la tabără, aceasta va fi înlocuită cu o altă echipă desemnată de juriul competiţiei în ordinea descrescătoare a rezultatelor.

Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 16 echipe, perioada şi locul de desfăşurare a taberei, materialele/obiectele şi documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activităţile ce se vor desfăşura în tabără, modalităţile de confirmare a participării.

www.mapn.ro/tabara

 

Autor A.Frangu 18 Martie 2015, 13:28 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii