Comisia Europeana: S-a aprobat alocarea a 54 de milioane de euro pentru un proiect de prevenire a inundaţiilor în România

De AGERPRES 12 Aprilie 2013, 20:08 Romania
Comisia Europeană (CE) a aprobat o investiţie de 54 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru un proiect de prevenire a inundaţiilor în România şi pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundaţiilor şi riscurilor asociate, reducerea efectelor inundaţiilor, inclusiv a poluării, optimizarea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente şi a capacităţii Administraţiei Naţionale "Apele Române" de a reacţiona în mod adecvat în astfel de situaţii.

De asemenea, este prevăzută îmbunătăţirea echipamentelor de măsură şi monitorizare, inclusiv echiparea staţiilor de pompare cu echipamente şi programe IT, precum şi crearea unor centre de coordonare şi reacţie rapidă în cazul inundaţiilor.

Investiţia este realizată prin Programul Operaţional Mediu din cadrul politicii regionale a UE. Investiţia totală în acest proiect este de 63 milioane de euro, din care finanţarea acordată de UE se ridică la 54 milioane de euro. În urma implementării proiectului vor fi create 50 de locuri de muncă, precizează executivul comunitar.

Proiectul adoptat este unul major, întrucât investiţia se ridică la peste 50 de milioane de euro, şi a fost aprobat printr-o decizie a Comisiei Europene. României i-au fost alocate aproximativ 19 miliarde de euro ca volum total de finanţare în cadrul politicii de coeziune în perioada de programare 2007-2013.


 

Autor AGERPRES 12 Aprilie 2013, 20:08 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate