Cătălin Predoiu, prim-ministru interimar

De AGERPRES 06 Februarie 2012, 15:22 Romania
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern, informează Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi, în temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 şi 107 alin (3) din Constituţia României republicată, precum şi al articolelor 5 şi 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern", se arată în comunicatul citat.

Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului. ''Am depus mandatul guvernului pentru că nu mă agăţ de putere. Pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică şi să putem câştiga împreună cu românii. (...) Am luat decizii extrem de grele. Acele măsuri au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit'', a subliniat Emil Boc.

Acesta a făcut un apel la clasa politică să treacă ''rapid'' prin Parlament un nou guvern. După şedinţa de Guvern de luni, premierul demisionar a fost la Palatul Cotroceni, în jurul orei 11,30, pentru o scurtă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu

 

Autor AGERPRES 06 Februarie 2012, 15:22 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate