Amplă acțiune de igienizare organizată de Regia Romsilva și Ministerul Tineretului și Sportului

De Mihai Vintilă 22 Aprilie 2019, 19:09 Romania

igienizare Romsilva

Ziua Pământului a fost marcată luni, 22 aprilie, la nivel național, printr-o amplă acțiune de igienizare organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministerul Tineretului și Sportului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Constantin – Bogdan Matei, silvicultori din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Direcției Silvice Ilfov, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, componenți ai echipei naționale de rugby, precum și numeroși voluntari, inclusiv juniori ai cluburilor sportive și elevi ai liceelor cu profil sportiv, au participat la igienizarea Pădurii Băneasa din București, iar Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj, silvicultorii Direcției Silvice Gorj și numeroși voluntari au participat la igienizarea pădurii Drăgoieni, în apropiere de municipiul Târgu Jiu.

La nivel național, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret în parteneriat cu Direcțiile Silvice au organizat luni pe raza ocoalelor silvice din structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ample acțiuni de igienizare, la care au participat numeroși voluntari.

Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de țări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice dar și pentru a sublinia dorința comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Sărbătoarea își are originea în Statele Unite, în 1970, când senatorul american Gaylord Nelson împreună cu numeroși voluntari au organizat Ziua Pământului la care au participat peste 20 de milioane de americani. Două decenii mai târziu, sărbătoarea a fost extinsă la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de țări, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este implicată anual în numeroase acțiuni de igienizare a fondului forestier și a zonelor limitrofe, prin direcțiile silvice și administrațiile parcurilor naționale și naturale, la care participă numeroși voluntari.

Acțiunea de igienizare a pădurilor și a zonelor limitrofe fondului forestier se dorește a fi un semnal de alarmă, dar și un îndemn adresat amatorilor de drumeții în natură, pentru a fi mai responsabili și atenți cu natura, să nu arunce deșeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naționale și naturale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, 2.471.053 hectare, adică aproape 80%, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional.

 

 

Autor Mihai Vintilă 22 Aprilie 2019, 19:09 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii