Măcin Mountain Fun 2016 o reușită

De Mihai Vintilă 13 Iunie 2016, 13:32 Romania

Asociaţia Bike Works a organizat sâmbătă 11 iunie în apropierea localităţii Greci, din judeţul Tulcea „Măcin Mountain Fun 2016”, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului. InfoEST a informat pasionații de ciclism şi de alergare montană despre acest eveniment. Ceea ce s-a întâmplat la fața locului a depășit însă cele mai optimiste așteptări ale mele.

Încă de pe bac am dat peste marea de mașini care se îndreptau la eveniment.

Măcin Mountain Fun 2016 - pe bac

Din Iași, Galați, Brăila, Cluj ba chiar din Republica Moldova toți pasionații aveau o singură țintă - Pitrele Mariei de lângă comuna Greci. Acolo în poieniță erau perfect organizate zonele de campare, parking, food, spectacole ba chiar era pregătit și un viitor uriaș foc de tabără! Totul la superlativ!

Măcin Mountain Fun 2016 - campare

 

Măcin Mountain Fun 2016 - inscrierea

Măcin Mountain Fun 2016 - gata de start

Concurenții primeau ultimile informații și semnau declarațiile la cortul organizatorilor. Tot de acolo se puteau achiziționa tricourile roșii cu evenimentul pe care aveam să le tot întâlnesc. Din estimările noastre cred că au fost prezente mai mult de 1500 de persoane!

Startul

Astfel, în cadrul acestei ediţii a competiţiei "Măcin Mountain Fun 2016" s-a desfăşurat deja tradiţionalul concurs de ciclism montan "Măcin XC" (ediţia a patra) şi un concurs de alergare montană denumit Măcin Cross (ediţia a doua). Concursul de MTB Măcin XC 2016 a avut din punct de vedere al dificultăţii două trasee. Unul a fost pentru Amatori, nu foarte solicitant fizic şi cu o tehnicitate uşoara-medie, iar cel pentru Elite a prezentat urcări solicitante, dar si coborari spectaculoase şi periculoase. Pe de altă parte, Măcin Cross a fost concursul destinat pasionaţilor de alergare montană care s-au bucurat de un traseu conceput special pentru ei, un traseu nu foarte foarte solicitant fizic, având o tehnicitate uşoară spre medie. De asemenea, în zona de start-finish, copiii au avut parte de o cursă a lor, fiind susţinuţi de organizatori, părinţi şi numeroşi spectatori. La finalul curselor, cei mai buni dintre concurenţi au urcat pe podium, în funcţie de categoria la care s-au înscris, primind trofee, diplome şi produse oferite de sponsori.

Măcin Mountain Fun 2016 o reușită copii

 

Declarațiile organizatorilor

„Măcin Mountain Fun este un concurs prin care am încercat să dăm concurenţilor câte o doză de sport, competitivitate, dar şi distractie. Împreuna cu cei aproape 100 de voluntari am reuşit să organizăm unul dintre cele mai mari concursuri sportive din Romania, cu aproximativ 600 de participanţi, într-una dintre cele mai frumoase zone din ţară, Munţii Macinului”, spune Mihai Tudose, project manager al „Măcin Mountain Fun”.

Sponsori

"Centrul Comercial Auchan Galati se bucură să ia parte la proiectele comunității iar Măcin Mountain Fun 2016 a fost un prilej excelent pentru a susține mișcarea în aer liber și mersul pe bicicletă în mod responsabil.” ne-a declarat Florentina Staicu, reprezentantul Centrului Comercial Auchan Galati.

Nu știu cum a fost pentru alții dar pentru noi a fost minunat. Am ieșit în aer liber, am avut parte de o adevărată cursă de off-road până la locul de start, am văzut pasiunea picilor și încrâncenarea celor de o vârstâ înaintată de a ajunge totuși la finiș, am gustat din bunătățile locului ... pe scurt o zi perfectă.

Felicitări tuturor celor care au participat, câștigătorilor pe care îi puteți găsi pe siteul http://cronometraj.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16648&RId=83 dar și organizatorilor.

Un eveniment cu adevărat la standarde înalte!

 

Autor Mihai Vintilă 13 Iunie 2016, 13:32 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii