Klaus Iohannis despre Franta : Noi cu siguranță suntem foarte, foarte îngrijorați

De AmosNews 17 Noiembrie 2015, 10:37 Romania

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, într-un interviu difuzat de TVR 1, că România este solidară dar și îngrijorată cu privire la situația din Franța.

"Noi cu siguranță suntem foarte, foarte îngrijorați, ne-am declarat — și eu am făcut-o aseară — solidari, suntem profund emoționați de aceste evenimente, de tragediile umane, și de aici trebuie să se tragă foarte repede niște concluzii care țin de securitatea națională. (...) Eu cred că o solidaritate europeană în această chestiune este absolut necesară, cum sunt convins că în urma acestei tragedii, marii actori din politica internațională vor trebui să găsească metode comune de abordare, de exemplu în conflictul din Siria. (...)

România nu a crescut nivelul de alertă, nu am considerat, respectiv cei responsabili nu au considerat că este nevoie, dar cu siguranță este nevoie de adaptarea unor acte normative, unor proceduri, pentru a fi în situația să reacționăm și noi mai repede, mai bine, mai prompt în situații care sper să nu apară niciodată la noi, dar cred că este mai bine să fii pregătit și să nu se întâmple, decât să nu fii pregătit și să se întâmple ceva. Vom discuta aceste chestiuni cu siguranță în Consiliul Suprem de Apărare a Țării acum, în luna decembrie", a spus Iohannis.

 

Autor AmosNews 17 Noiembrie 2015, 10:37 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii