Eclipsa parţială de Lună - 7 august 2017

De Redactia 05 August 2017, 08:48 Romania

În data de 7 august 2017, se va produce o eclipsă parţială de Lună ce va fi vizibilă din Europa, Africa şi Australia. Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parţiale, în seara zilei de 7 august, maximul fenomenului producându-se la ora 21.20.  Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%.
    
Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad va organiza mai multe activităţi cu scopul popularizării şi promovării astronomiei în rândul publicului.
    
În seara zilei de 7 august 2017 (luni), ora 19.00 vă invităm la sediul Observatorului Astronomic la o prezentare publică, unde o să vorbim despre eclipsele de Lună.
    
Între orele 20.30 - 23.30, o să organizăm observaţii astronomice în stradă, în zona parcului "Victor Ion Popa" (pe trotuar la strada principală).
    
În acelaşi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic o să transmitem live eclipsa parţială de Lună, pe Internet. Pagina oficială de facebook a Planetariului şi a Observatorului Astronomic din Bârlad www.facebook.com/astrobarlad, site-ul AstroBârlad www.astrobarlad.wordpress.com şi pe site-ul Muzeului "Vasile Pârvan" www.muzeuparvan.ro.
    
Observaţiile astronomice din stradă şi transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

 

Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad

 

Autor Redactia 05 August 2017, 08:48 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii