Climate Strike în București - Marșul pentru climă!

De Comunicat 19 Septembrie 2019, 22:08 Romania

In 20 septembrie, de la ora 16:00 în fața Bibliotecii Naționale a României (vis-a-vis de Tribunal), în București, va avea loc Climate Strike - Marșul pentru climă. Împreună vom merge până la Ministerul Mediului pentru a solicita acțiuni concrete pentru a face față acestei crize climatice. Traseul este Biblioteca Națională - Piața Unirii - Ministerul Mediului via Piața Constituției.

Între 20-27 septembrie, lideri mondiali se adună la New York cu ocazia Climate Action Summit 2019 să discute măsurile ce vor trebui luate pentru a evita colapsul ecologic. Greta Thunberg, inițiatoarea mișcărilor Fridays for Future, va participa și ea, adresându-și mesajul mobilizator către lideri și către întreaga lume, fiind susținută de vocile tuturor oamenilor care protestează în această perioadă pentru aceeași cauză în diferite orașe ale lumii.

Schimbările climatice produc deja efecte vizibile - fenomene meteo extreme, topirea ghețarilor și declinul biodiversității, toate acestea catalogând fenomenul ca fiind, de fapt, o criză climatică. Tot ce va urma ne va afecta pe toți, fără excepție, dacă nu redresăm situația. Cu toate acestea, criza climatică nu primește atenția cuvenită din partea autorităților, din partea celor care au putere de decizie și un impact major.

 

 

Autor Comunicat 19 Septembrie 2019, 22:08 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii