Zeama moldoveneasca

De S.Oli 04 Octombrie 2014, 22:25 Retete
Reteta veche “Zeama moldoveneasca” este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
ceapa alba
morcovi
telina
pastarnac
leustean
patrunjel
bors

Ingrediente pentru taiteii de casa
faina Gold Maya
1-2 oua
sare

Mod de preparare taitei
Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare. Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se incorporeaza toata faina. Se intinde aluatul pe masa si se taie fasii subtiri.

Mod de preparare zeama moldoveneasca
Se curata legumele si se taie fisii inguste (de dimensiunea tateilor). Se pun la fiert legumele taiate si se fierb 25 de minute. Apoi se adauga taiteii si verdeata.
La final, zeama moldoveneasca se poate acri cu suc de lamaie sau bors moldovenesc.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

 

Autor S.Oli 04 Octombrie 2014, 22:25 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate