Vinete umplute

De Silvia Cireasa 12 August 2011, 21:46 Retete
Ingrediente:
4 vinete mari
4 cepe
4 ardei grasi
4 rosii
5 catei usturoi
1 morcov
1 ceasca ulei
1 ceasca orez
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare:
1. Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.
2.Intre timp, prepari umplutura astfel: calesti ceapa intr-o cratita, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras si usturoiul. Lasi sa scada si adaugi orezul si putina apa. Lasi sa se inabuse bine si cu orezul, apoi adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Lasi sa scada bine si adaugi verdeata, piper si sare dupa gust.
3. Cu aceasta compozitie umpli vinetele si daca mai ramane compozitie poti umple si vreo 2 ardei grasi taiati in jumatati.
4. Torni deasupra sos de rosii si dai tava la cuptor.

Optional: Cand mancarea este aproape gata poti adauga deasupra cascaval sau branza rasa si mai lasi 5 minute la cuptor sau poti servi cu smantana deasupra.


 

Autor Silvia Cireasa 12 August 2011, 21:46 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate