Topchit - reteta veche din Moldova

De Alexandrina Iordache 26 Septembrie 2014, 11:04 Retete

Reteta veche “Topchit” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19.

Ingrediente:
4-5 oua de casa
200 gr cas
200 gr urda
2 linguri unt
codite de ceapa verde
sare
Malai Gold Maya

Mod de preparare
Ouale intregi se bat bine cu sare.
Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 
Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.
Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.
Se lasa inca 2-3 minute pe foc pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.

Se poate servi cu mamaliguta din malai Gold Maya si carnacior prajit.

 

Autor Alexandrina Iordache 26 Septembrie 2014, 11:04 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate