Tinsurica - reteta traditionala din Ardeal

De Alexandrina Iordache 14 Februarie 2014, 10:37 Retete
Reteta traditionala din Ardeal ”Tinsurica” (sau ”Intinsura”) provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
Lapte
Smantana
1 lingura (cu varf) faina Gold Maya
Sare

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga smantana si apoi faina Gold Maya, in ploaie, amestecand permanent pana se transforma intr-un sos gros.
Se adauga sare Kotanyi.

Se mananca dimineata sau seara, calda, cu bucati de paine sau mamaliga.

Secretul bucatarului:
Pentru a evita formarea „cocoloaselor” in tinsurica se amesteca permanent pe durata prepararii.

Mod de servire:
Adevarata savoare a mancarii sta in „intingerea”cu bucati de paine sau a mamaliga in sosul alb (tinsurica). De aici provine si numele de ”Tinsurica” sau ”Intinsura”.
***
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
Fotografia retetei a fost realizata de Point Studio.

 

Autor Alexandrina Iordache 14 Februarie 2014, 10:37 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate