Taci și înghite - reteta românească

De Alexandrina Iordache 17 Martie 2015, 07:33 Retete

taci si inghiteReţeta românească ”Taci și înghite” face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
mălai - 1 kg.
unt – 250 g.
lapte - 2l
cașcaval afumat – 300 g.
brânză de burduf - 300 g.
cârnăciori - 500 g.
ouă - 6 buc.
mozarella - 300 g.
smântână – 900 ml.

Mod de preparare
Se fierbe mălaiul în lapte, astfel: se pune laptele la fiert și se adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu ca să nu se afume. Se adaugă un pachet cu unt.

Între timp se prăjesc cârnăciorii cu cașcaval și cartofii, tăiați felii.

Se ia de pe foc ceaunul cu mămăligă fiartă în lapte și se răstoarnă ¾ din mămăligă într-un castron. Peste mămăliga rămasă în ceaun se pune brânză de burduf fărâmițată și cașcaval ras pe răzătoarea mare, apoi se adaugă cârnăciorii și cartofii prăjiți. Se sparg două ouă pentru a se închega straturile și se unge totul cu un strat de smântână.

Se pregătesc încă 2 straturi de mămăligă, peste fiecare adăugându-se cașcaval, brânză rasă,  cârnăciori, cartofi prăjiți, ouă și smântână.

Se încheie cu un strat de mămăligă, se netezește bine și se pune ceaunul în cuptor până ce se rumenește mămăliga.

Se răstoarnă ceaunul într-o tavă, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă câteva minute la cuptor, până se topește și se rumenește cașcavalul.

Mod de servire
Se taie felii (ca pe tort) și se servește cu un pahar de vin roșu.

 

Autor Alexandrina Iordache 17 Martie 2015, 07:33 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii