Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

De Alexandrina Iordache 22 Iunie 2014, 09:42 Retete
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Ingrediente:
Pentru aluat
Faina Arpis
ou
Smantana,
Margarina
Miere (pentru uns aluatul)

Pentru umplut strudelul cu mere:
Mere
Zahar
Scortisoara

Pentru umplut strudelul cu branza:
Branza de vaci
Oua,
Zahar
Stafide
Esenta de vanilie

Mod de preparare
Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina. Dupa ce se framanta se lasa la frigider cateva minute.

Intre timp se pregateste umplutura pentru cele doua tipuri de strudel:
Merele se curata, se taie cubulete si se calesc in zahar, apoi se scurg si se lasa la rece.
Branza de vaci se sfarama si se amesteca cu oua, zahar, stafide si esenta de vanilie.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua bucati.

Cele doua bucati de aluat se intind pe masa si se umplu cu mere calite in zahar si, respectiv, cu branza de vaci cu stafide, apoi se ruleaza si pun la copt, la o temperatura medie.

Cand sunt gata cele doua strudele, se scot de la cuptor si se ung cu miere.

Mod de servire:
Strudelul se serveste alaturi de sos de vanilie si parfe din fructe de padure.

Secretul bucatarului:
Pentru a putea rula mai usor aluatul umplut cu mere sau cu branza dulce, se intinde pe o folie.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Iunie 2014, 09:42 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate