Smaren bucovinean - reteta veche

De A.Frangu 14 Iulie 2014, 10:00 Retete

Reteta veche din Crisana “Smaren bucovinean” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Ingrediente:
450 gr faina Gold Maya
50 gr unt
180 ml ulei
6 oua
100 gr zahar
700 ml lapte
1 lingurita sare
225 ml sirop de zmeura – pentru ornat

Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina Gold Maya, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
Se aseaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca si se toarna peste ele siropul de zmeura.

Secretul bucatarului:
Pentru a amesteca galbenusurile cu celelalte ingrediente, precum si pentru a bate albusurile, foloseste un mixer automat, cum este cel de la Heinner. Chiar daca in trecut prepararea retetei se realiza exclusiv manual, folosirea unei mixer electric, cu bol, usureaza munca foarte mult; va fi suficienta adaugarea ingredientelor, in timp ce mixerul le va amesteca si va bate albusurile.

 

Autor A.Frangu 14 Iulie 2014, 10:00 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate