Reteta italiana. Risotto al negro di seppie

De Alexandrina Iordache 25 Februarie 2014, 09:55 Retete
Reteta italiana ”Risotto al negro di seppie” face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.




Ingrediente:
(portie pentru doua persoane)

160 grame de orez
30 g ceapa
50 ml vin alb
5 g cerneala de sepie
100 ml supa de peste
20 g unt
Putin ulei de masline Arpis
Sare, piper – dupa gust
200 g calamari necuratati

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline Arpis.
Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.
Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.
Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului
Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute.

La final se adauga untul.

 

Autor Alexandrina Iordache 25 Februarie 2014, 09:55 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate