Rasol de porc la cuptor

De S.Oli 19 Ianuarie 2013, 09:46 Retete



Ceva extraordinar de bun inseamna pentru mine carne de porc neaparat cu grasime. Si cand vine vorba de carne de porc, automat trebuie folosit si cuptorul. Si ce poate fi mai bun decat ciolanul de porc pe care il foloseste toata lumea?... Va spun eu. Rasolul de porc la cuptor.



Ingrediente:
1 buc rasol de porc (aproximativ 1 kg);
2 cepe mari;
¾ capatana usturoi;
2 lingurite paprika dulce;
4 linguri ulei masline (3 pentru preparat si 1 pentru calit ceapa);
1 pahar vin alb;
150 gr rosii cherry;
1 lingurita cimbru;
2 lingurite condiment friptura porc;
1 lingurita piper;
sare

Preparare:
1. Punem rasolul intr-o tava mai adanca, saram, piperam (cu jumatate din cantitate), adaugam cimbru si uleiul si ungem bine. Adaugam 1 cana de apa si dam la cuptorul preincalzit pana se evapora apa (aproximativ 40 minute);
2. Taiem ceapa julien si usturoiul felii. Calim ceapa in 1 lingura de ulei, adaugam usturoiul (mai pastram cateva feliute), paprika, piperul ramas, condimentele de friptura si rosiile;
3. Dupa ce a scazut apa din tava, scoatem tava pe un fund de lemn ca sa putem crea cu cutitul cateva buzunare in rasol si punem in fiecare cate o feliuta de usturoi;
4. Adaugam in tava legumele calite, intoarcem rasolul si pe cealalta parte, adaugam un pahar si jumatate de apa si dam la cuptor pentru 1 ora la foc mediu;
5. Dupa ce a scazut apa punem 1 pahar de vin alb, facem cateva crestaturi pe ambele parti ale rasolului ca sa ne asiguram ca se va face foarte bine si la interior si ca aromele patrund si in interior si mai dam la cuptor pentru inca 60 – 70 minute;
6. Nu uitati ca din cand in cand (cam la 15 – 20 minute) sa puneti cu o lingura zeama din tava peste rasol.
Este excelent alaturi de o garniture simpla care sa-i puna in valoare gustul. Eu prefer cartofii natur si gogosari.

Pofta Buna!

 

Autor S.Oli 19 Ianuarie 2013, 09:46 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Matis Cristian 01 August 2015, 15:45

    Excelent! Este o reteta fenomenala.Multumesc

  2. S.Oli 16 August 2015, 16:16

    Ma bucur mult ca ti-a placut. Te astept sa incerci si alte retete! Oli

  3. antonela 30 August 2015, 13:00

    multumim pt aceasta reteta minunata,cautam o reteta,aici am nimerit si am sa o si fac...:)sunt sigura ca e gustoaaaaaasa.toate cele bune

  4. Iovan 12 Decembrie 2018, 19:40

    Super, multumesc frumos pentru reteta!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate