Salata de Nopal (Ensalada de Nopales) - reteta mexicana

De Alexandrina Iordache 18 Martie 2014, 16:50 Retete


Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito. Nopalul este o specie de cactus comestibil.

Ingrediente:
250 g. nopales (cactus)
50 g. ceapa rosie
30 g. coriandru verde
100 g. rosii
50 g. porumb dulce
ulei Arpis de masline sau de porumb
1 lime

Mod de preparare:
Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul de suc in care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1.5 cm (sau poate fi tocat cubulete, dupa preferinta).

Ceapa se toaca marunt, dar indeajuns de mare incat sa se distinga culoarea rosie a cepei; la fel se procedeaza si cu rosiile.

Spre final se adauga si boabele de porumb dulce, fiert.

La sfarsit se asezoneaza cu sare, piper, un strop de ulei de masline sau de porumb Arpis si cu 1/2 legatura de coriandru proaspat (un ingredient nelipsit din bucataria mexicana!).

 

Autor Alexandrina Iordache 18 Martie 2014, 16:50 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate