Pizza rapida la tigaie

De S.Oli 25 Ianuarie 2013, 12:02 Retete



Surprinzator, dar se poate face pizza pe vatra la…. tigaie Tefal ! O pizza foarte rapida, maxim 10 minute si este gata. Incercati-o si veti fi foarte surprinsi de rezultat.



Ingrediente:
500 gr faina;
200 ml apa calduta;
7 gr drojdie uscata (1 pliculet);
2 linguri ulei;
1 lingurita zahar;
sare

Preparare:
1.  Intr-un castron mai mare si adanc (poate fi si un lighean de plastic) punem faina, facem o gropita in mijloc si in ea punem drojdia, zaharul, uleiul si apa calduta;
2. Cand aluatul prinde consistenta punem si sarea, dar nu mai devreme, intrucat sarea nu trebuie sa intre in cotact direct cu drojdia inainte ca aceasta sa se dizolve;
3. Framantam aluatul pana se formeaza o bila elastica pe care o lasam apoi la crescut pentru 2 ore.  Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 5 bucati si cu fiecare urmam aceeasi procedura pentru fiecare;
4. Intindem primul aluat dand forma tigaii – ne folosim de faina suplimentar dar incercam sa nu lasam surplus de faina pe aluatul intins;
5. Punem tigaia la incalzit, la foc mic, cu un capac care sa se potriveasca perfect cu tigaia. Cand capacul este fierbinte, punem aluatul si acoperim cu capacul. Cand incep sa se formeze bule deasupra aluatului inseamna ca il putem intoarce (dureaza 4 – 5 minute, in functie de grosimea aluatului). Putem verifica si intorcand aluatul si verificand sa prinda o culoare de facut;
6. Dupa ce am intors intindem pe aluat care este facuta deja (asa cum este, in tigaie) suc de rosii pe intreaga suprafata, inclusiv pe margini si adaugam ingredientele pregatite in prealabil (mie imi place sa folosesc masline, cascaval sau branza, kaizer sau pastrama de porc, rosii. Se poate folosi orice doriti. Puteti face pizza cu ton sau pizza vegetariana;
7. Acoperim cu capacul si lasam pana se intinde cascavalul sau branza (aproximativ 4 – 5 minute) sau o putem verifica daca este facuta radicand-o putin.
8. Se procedeaza la fel cu celelalte bucati de aluat.

Daca ati folosit un suc de rosii facut in casa, nici nu veti mai avea nevoie de ketchup. Veti ramane surprinsi de cat de buna poate fi.
Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 25 Ianuarie 2013, 12:02 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate