Piroște - rețetă tradițională din Maramureș

De Alexandrina Iordache 13 Ianuarie 2014, 10:05 Retete
Reţeta face parte din programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta tradițională din Maramureș ”Piroște” a fost oferită și preparată de Complex Lostrița, din Blidari, Maramureș, în cadrul Caravanei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:
500 g făină albă Gold Maya
1 linguriță de sare Kotanyi
½ cană de apă
200 g brânză de burduf

Pentru servire :
1 ceapă
100 g slănină

Mod de preparare:

Într-un bol se toarnă făina, se adaugă apă și sare, iar apoi se amestecă și se framântă compoziția până se obține o cocă groasă.

Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, iar fiecare bucată se întinde până se obține o foaie subțire. Foaia astfel obținută se împarte în 4 bucăți, iar pe fiecare bucată de aluat se adaugă câte o linguriță de brânză; apoi se împăturesc bucățile de aluat, iar marginile se încrustează.

Se pun la fiert în apă cu sare.

Mod de servire
Separat se pune slănina la călit într-o tigaie cu ulei, dupa care se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă pe foc până devine aurie.

Dupa ce s-au fiert piroștele, se adaugă peste acestea slanina calita si ceapa, iar la sfarsit se rășiește cașcaval deasupra.


 

Autor Alexandrina Iordache 13 Ianuarie 2014, 10:05 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate