Paturi - reteta traditionala din Ardeal

Ingrediente:
Faina de malai Gold Maya,
Carnati de casa,
branza de oaie framantata cu sare,
untura – pentru prajit
lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire
Mod de preparare
Se face o mamaliga tare din faina Gold Maya. Se prajeste carnatul in untura de porc.
Se framanta branza sau se da pe razatoare.
Se pune un strat de mamaliga, un strat de branza, presarata, un strat de rondele de carnati prajiti dupa care iar un rand de mamaliga, branza si carnati, in functie de cate ”paturi” va avea produsul final.
Mod de servire
Se serveste cu iaurt de oaie sau de vaca, acrisor.
Secretul bucatarului
Pentru un plus de savoare, ”Paturile” se ”pregatesc” intr-un vas de yena sau un castron care se pune cateva minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca. Suplimentar, in fiecare strat se adauga cartofi prajiti si se toarna cu lingura untura.
Fotografia retetei a fost realizata de Point Studio.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu