Rețetă franțuzească: Pâté de foie gras
ReÅ£eta franÈ›uzească ”Pâté de foie gras” face parte din a 2-a ediÈ›ie a programului de educaÅ£ie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenÅ£ia de relaÅ£ii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.
Ingrediente
1,6 kg. Ficat de gâscă
1 lingură sare de mare
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)
1 lingură cognac
merișoare
vin roșu
lapte
dulceață de ceapă
pâine prăjită
Mod de preparare
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte È™i se lasă 1-2 ore la frigider. După 2 ore se scoate ficatul din lapte È™i se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.
Mod de servire
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu