Rețetă franțuzească: Pâté de foie gras

De Alexandrina Iordache 11 Iunie 2015, 11:24 Retete

pate frantuzescReÅ£eta franÈ›uzească ”Pâté de foie gras” face parte din a 2-a ediÈ›ie a programului de educaÅ£ie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenÅ£ia de relaÅ£ii publice, Russenart     Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
1,6 kg. Ficat de gâscă
1 lingură sare de mare
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)
1 lingură cognac
merișoare
vin roșu
lapte
dulceață de ceapă
pâine prăjită

Mod de preparare
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte È™i se lasă 1-2 ore la frigider. După 2 ore se scoate ficatul din lapte È™i se lasă 15 minute la temperatura camerei.

Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac È™i vin È™i se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute.  Apoi se pasează cu furculiÈ›a È™i se dă la rece.

Mod de servire
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.

 

Autor Alexandrina Iordache 11 Iunie 2015, 11:24 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii