Mancarica de mazare cu pui

De S.Oli 27 Octombrie 2012, 11:23 Retete
O mancarica foarte usor de facut atata timp cat ai toate ingredientele la indemana.



Ingrediente:
4 ciocanele (sau aripioare sau orice carne de pui aveti in frigider);
1 punga mazare congelata (400 – 450 gr);
2 cepe potrivite (de obicei folosesc una galbena si una rosie);
4 cartofi potriviti;
1 morcov mare (sau 2 mai mici);
½ ardei gras (de preferinta rosu, pentru culoare);
1 lingurita condiment de legume;
½ lingurita paprika dulce;
1 ardei iute;
1 foaie dafin;
½ lingurita cimbru;
piper;
sare;
ulei pentru calit (aprox. 3 linguri);
marar verde proaspat

Daca preferati mancarea mai picanta folositi in loc de paprika dulce – paprika iute , mai adaugati, pe langa ardeiul iute si ardei iuti maruntiti pe care ii gasiti in comert (eu am tot de la Alex) si folositi de asemenea un amestec de piper granulat negru, alb, verde si boia (gasiti in comert la borcanel mic – eu am de la Fuchs).

Preparare:
1. Spalati bine carnea de pui (daca sunt copane le parliti inainte pe ochiul de la aragaz) si o puneti la fiert intr-o cratita cu apa rece care sa o acopere;  Strangem spuma formata, scoatem bucatile de carne pe o farfurie si pastram supa;
2. Tocam marunt ceapa, rondele sau cubulete morcovul si cubulete ardeiul gras;
3. In cratita in care dorim sa facem mancarica punem uleiul, lasam sa se incinga putin si adaugam ceapa pentru a o cali. Ca sa evitam arderea acesteia putem folosi pe timpul prepararii un capac. Dupa ce ceapa a devenit translucida adaugam morcovul si ardeiul gras. Le calim impreuna pentru 2 minute - focul trebuie sa fie la minim pe tot parcursul prepararii mancarii;
4. Peste legumele calite adaugam putin din supa in care a fiert carnea dar o strecuram cand o punem in cratita si condimentele (condiment legume, paprika, ardei iute, piper, cimbru, foaia de dafin). Punem doar cat sa acoperim legumele si lasam 5-6 minute la fiert;
5. Adaugam carnea si mazarea, precum si supa (strecurata) cat sa le acopere;
6. Taiem cartofii in cuburi mai mari si ii adaugam peste 10 – 15 minute;
7. Lasam la foc mic aproximativ 1 ora de la momentul la care am adaugat mazarea si carnea;
8. Potrivim de sare – stingem focul, adaugam mararul tocat marunt si acoperim cu capacul.

Va recomand servirea cu castraveti acri sau gogosari.
Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 27 Octombrie 2012, 11:23 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate