Macrou la cuptor pe pat de legume și suc de rosii

De A.Frangu 30 Noiembrie 2018, 15:31 Retete

macrou la cuptorIngrediente:
2 buc. macrou
3-4 cepe
2-3 morcovi
suc de roșii
sare
piper
cimbru
usturoi

Preparare:
Se curățele peștele după ce a fost decongelat, se elimină capul, coada și aripioarele. Se spală bine și se usucă. Se sărează.
Se taie ceapa julien, morcovii se dau pe răzătoarea mare; se călesc în puțin ulei.
Se unge cu foarte puțin ulei o tavă în care se toarnă legumele călite. Peste ele se așează peștele și se mai completează cu o ceașcă de apă, cimbru, piper, usturoi (eu am folosit usturoi pulbere) și suc de roșii.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor preîncălzit timp de 15 minute după care se înlătură folia și se mai lasă 15 minute.
După cele 30 de minute peștele este gata. Nu este nevoie să fie întors dar, dacă o faceți, trebuie să aveți grijă să nu se rupă. Dacă îl doriți mai copt puteți să-l lăsați mai mult timp la cuptor.
Se servește cu lămâie și pătrunjel verde deasupra.

 

Autor A.Frangu 30 Noiembrie 2018, 15:31 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii