Gogosari in otet si suc propriu

De Alexandrina Iordache 03 Septembrie 2012, 14:20 Retete
Pentru 1 kg de gogosari taiati ai nevoie de
- 1 pahar de otet
- 1 pahar de zahar
- 1 lingura sare

Cum se procedeaza

Se spala si se curata gogosarii de cotor si seminte. Se taie in felii dupa dorinta. Se pun intr-un vas incapator. Peste ei se toarna otetul, zaharul si sarea.

Paharul trebuie sa fie de dimensiune potrivita si va fi folosit atat pentru otet cat si pentru zahar. Nu trebuie folosit un pahar prea mare pentru ca gogosarii lasa foarte mult suc.

Nu este nevoie sa mestecati. Se acopera vasul si se lasa asa timp de 12 ore pentru ca gogosarii sa-si lase sucul propriu. Veti constata ca lichidul obtinut este suficient pentru a acoperi gogosarii si chiar mai ramane.

Dupa 12 ore se pun gogosarii in borcane de 800 gr.presandu-i usor si peste ei se toarna lichidul rezultat. Nu este nevoie de fierbere. Nu inchideti borcanul imediat ci lasati-l inca cateva minute ca lichidul sa patrunda pana la fundul acestuia.

Daca este nevoie mai completati cu lichid si apoi inchideti capacul. Eu le pun si putin ulei deasupra. Este o reteta sigura si usor de pregatit. Se pot consuma si imediat dupa ce i-ati pus la borcan.

Incercati si nu veti regreta. De cand am descoperit aceasta reteta numai asa conserv gogosarii.


 

Autor Alexandrina Iordache 03 Septembrie 2012, 14:20 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate