Gem asortat

De Alexandrina Iordache 03 Iulie 2012, 16:43 Retete
Avem nevoie de:
1 kg morcov
1 kg mere
1 kg gutui (pere)
1,5 kg zahar
1 litru apa
o lamaie, coaja si zeama
3 pliculete zahar vanilat

Se leaga un sirop din: 1 litru de apa, 1,5 kg zahar, o lamaie (coaja si zeama) si 3 pliculete zahar vanilat. Fructele se rad pe razatoare si se pun la fiert. E bine sa radeti intai morcovul pentru ca fierbe mai greu, apoi gutuiele si merele. Se fierb pana se leaga si apoi se pune gemul fierbinte in borcane.

Pentru ca fructele sa nu-si schimbe culoarea e bine sa pregatiti mai intai siropul. Il tineti la foc foarte mic dupa ce s-a legat si puneti pe rand fructele rase in ordinea: morcov, gutui (pere) si la urma merele.

Gemul, datorita morcovului, are o culoare foarte frumoasa si are multe vitamine. In loc de gutui se pot folosi pere mai tari. Iese la fel de bun.

Deoarece aceste fructe se gasesc si in sezonul rece, gemul se poate prepara si iarna.
E bine sa fie respectata cantitatea si sa se fiarba o singura data numai 3 kg de fructe.

 

Autor Alexandrina Iordache 03 Iulie 2012, 16:43 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate