Ficatei de pui cu ceapa trasi la tigaie

De S.Oli 17 Octombrie 2012, 13:54 Retete
Aceasta reteta este foarte simpla si ceea ce ma atrage la ea este faptul ca ficateii raman foarte fragezi si pot fi consumati chiar si a doua zi, fara a se intari deloc. Daca nu credeti, incercati !



Ingrediente:
500 gr ficatei de pui; 1 ceapa mare; 50 gr unt; 1 lingura ulei; 100 ml lapte; ½ lingurita vegeta;
½ lingurita boia; ½ lingurita oregano; 1 cana apa; sare; piper; patrunjel verde proaspat

Preparare:
1. Spalam bine ficateii, ii curatam de pielita si ii lasam la scurs pentru 5 minute;
2. Dupa ce s-au scurs ficateii ii punem intr-un bol si turnam laptele peste astfel incat sa fie aproape acoperiti. Lasam 10 – 15 minute apoi scurgem bine ficateii;
3. Intr-o tigaie teflonata (de preferinta) punem la topit untul si adaugam si uleiul;
4. Taiem ceapa julien si o calim in untul topit;
5. Peste patul de ceapa calita asezam usor ficateii de pui (folositi un cleste de bucatarie pentru a manevra ficateii – astfel evitam ruperea acestora). Punem capacul si lasam 5 minute;
6. Intoarcem ficateii, acoperim cu capacul si mai lasam 5 minute;
7. Umplem o cana cu apa si amestecam in ea condimentele: vegeta, boia, piper, oregano, sare si apoi adaugam continutul peste ficatei in tigaie si acoperim cu capacul.
8. Pentru a evita ruperea ficateilor nu vom amesteca cu lingura in tigaie ci vom misca doar tigaia cu miscari scurte;
9. Lasam la foc  inca 10 – 15 minute, in functie de cat de mult sos dorim sa avem in tigaie. Cu 5 minute inainte de a opri focul mai intoarceti o data ficateii pentru a se rumeni frumos;
10. La servire presaram patrunjel verde tocat marunt.

Se poate servi alaturi de piure de cartofi sau de mamaliguta, dupa preferinte, dar neaparat alaturi de acritura (gogonele, castraveti, gogosari).
Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 17 Octombrie 2012, 13:54 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate