Creveti si calamari cu legume

De Alexandrina Iordache 16 Aprilie 2014, 20:05 Retete
Reteta chinezeasca Creveti si calamari cu legume face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”. Ea a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing  Bucuresti.

Ingrediente:
4 bucati de creveti
2 bucati de calamar
50 g de brocoli
50 de g de morcovi
50 de g de conopida
2 bucati de urechi de lemn
3 bucati de ciuperci aromate
¼ ardei
Sare, zahar, amestec de condimente dupa gust
2 linguri vin de orez
½ lingurita de ghimbir tocat
ulei Arpis
supa de legume
Usturoi
Amidon

Mod de preparare:
Intr-un woc se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa care se pun la scurs.

Intr-un alt woc se adauga cateva picaturi de ulei Arpis, se pune la calit ghimbirul tocat marunt, usturoiul si se adauga otetul de orez.

Se adauga supa de legume si se leaga cu amidon.

La sfarsit se adauga zaharul, sarea, piperul si alte amestecuri condimente (Vegeta).

 

Autor Alexandrina Iordache 16 Aprilie 2014, 20:05 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate